Väldi Haigestumist

Uus soovitus kuidas vältida vähki haigestumist!

Teadlased soovitavad üha vähem süüa punast liha, kui soovite vähendada riski haigestuda vähki. Rahva seas on levinud arusaam, et vähki haigestumise riski suurendavad sellised tegurid nagu toidulisandid, geneetiliselt muundatud toiduained, kunstlikud magusained, mikrolained ja mobiiltelefonid.  Maailma Vähiuuringute Fondi vähiriski suurendavate tegurite nimekirjast eelnimetatud tegurid aga puuduvad.  Seetõttu ei ole eespool mainitud tegurid ka teaduslikult tõestatud, kui vähiriski suurendavad tegurid.

Oleme kokku pannud nimekirja, kuidas vähki haigestumise riski vähendada.

Väldi neid!

1. kaalutõus, kuna ülekaalulisus on riskitegur paljudel inimestel.

 2. Kiirtoit, töödeldud toit ja punane liha.

 3. Sidrunid, kommid, magustoidud ja saiakesed.

 4. Alkohol 

5. Vitamiinide ja toidulisandite suured annused ilma arsti ettekirjutuseta.

Tee nii!

1. Treeni ja ole füüsiliselt aktiivne. Mõõdukas sportimine on parim ja kõige võimsam vahend vähktõvest hoidumiseks. 

2. Toituge palju köögiviljadest, juurikatest, puuviljadest, teraviljadest, ubadest, läätsedest ja muudest kaunviljadest.

3. Jooge piisavalt vett

4. Mõistlik kohvi dieet võib ennetada eriti maksa- ja emakavähki.

5. Kui olete naine, siis võimaluse korral toitke last rinnaga

Mis kõige tähtsma OLE POSITIIVNE JA NAUDI ELU